dinsdag 29 januari 2013

Smullen van unieke schoen Jan Jansen


Museumschoenen in de etalage: Smullen van unieke schoen Jan Jansen


RIJSWIJK 3 september 2011 - Zes bijzondere schoenen van topontwerper Jan Jansen arriveren vrijdag 3 september bij Aad van den Berg modeschoenen aan de Herenstraat 50.



 Daar zijn ze van zaterdag 4 tot en met zondag 12 september in de etalage te zien. “Naar aanleiding van de Papier BiĆ«nnale in Museum Rijswijk staat het hele centrum in het teken van kunst”, vertelt Maarten van den Berg. “Daarom kwamen wij op het idee om een aantal schoenen uit de topcollectie van de bekende schoenontwerper Jan Jansen te exposeren.” Dat had nog heel wat voeten in de aarde. “Hij zei eerst nee, want hij exposeert nooit in winkels, alleen in musea. Maar door onze jarenlange contacten, doordat we zijn schoenen verkopen, hebben we het toch voor elkaar kunnen krijgen.” Welke schoenen er in de etalage komen te staan, weet Van den Berg nog niet. “Maar het zijn in elk geval unieke exemplaren. Ze zijn op maat gemaakt en er is maar 1 paar van in de hele wereld. Jan Jansen heeft onder meer de wereldberoemde zweefhak bedacht, maar ook een schoen van bamboe, die nog door Armani is gekopieerd. Dat proces heeft Jan Jansen gewonnen en Armani heeft die schoen uit de handel moeten halen”. 



Naast deze unieke schoenenparen maakt Jan Jansen ook een collectie voor de winkels. “Die verkopen wij, maar het is echt heel bijzonder dat we vanaf zaterdag ook even schoenen in de winkel kunnen laten zien die normaal gesproken in een museum staan”. Let vooral op de vormgeving en materiaalkeuze, adviseert Maarten van den Berg. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten